Avalon aukko- ja sokkopeitteet

Avalon aukkopeitteet tehdään Suomessa. Ne tehdään pehmeästä ja kestävästä kankaasta ja saumat on kuumalaminoitu kalvolla vuotamattomiksi. Koko on tehty varta vasten Avalon istuinaukkoihin sopivaksi. Näissä aukkopeitteissä melojan taakse ei synny isoa pussia ja etuosa pingoittuu suoraksi - kuitenkaan olematta liian kireä. Värit: musta, punainen ja sininen. Aukkopeitteestä on myös henkseleillä varustettu malli.

Avalon aukkopeite

Tuotamme Zölzeriltä extream meripeitettä. Nämä peitteet tehdään erikoistilauksena. Meillä on varastossa niitä mustana ja Avalon istuinaukkokokoon sovitettuna. Tämä peite on tiukka, tukeva ja pitävä. Se on myös varustettu alumiiniprofiilisellä poikkipalkilla. Tällä estetään aukkopeitteen sisään romahtaminen silloin, kun iso aalto rojahtaa kajakin päälle. Mutta tälläkin (samoin kuin neopreenisellä) aukkopeitteellä melottaessa kovassa kelissä, tulee sivuista vettä istuinaukkoon. Tosin vähemmän kuin ns.tavallisissa peitteissä. Veden paine on niin kova, että sisälle vaan vuotaa vettä. Jos tämän haluaa estää, istuinaukon reunaan pitää liimata erillinen tiiviste. Oma kokemus on, että melottaessa myrskyisissä olosuhteissa 10-12 h, vettä tihkuu istuinaukkoon10 -15 litraa. Kun tiivisteen laittaa, ei lainkaan.

Varastostamme löytyy vielä yksi vetoketjulla varustettu peite. Kajakista poistuessa ei aukkopeittoa irroitetaa, vaan avataan vetoketju. Vetoketju on näitä pelastuspuvun vesitiiviitä vetoketjuja. Siksi peite on kallis.