Avalon kajakeissa on ns. keyhole istuinaukko ja patentilla suojattu melaparkki

Avalon kajakki - melaparkki - istuinaukko - Myötätuuli Oy - melaparkki - istuinaukko

Melaparkki lähikuvana

Avalon kajakki - istuinaukko - Myötätuuli Oy - melaparkki - istuinaukko

Melaparkki on vaimoni oivallus (istuinaukon edessä oleva syvennys. Melanvarsi liukuu istuinaukon kehyksen alle ja "lukittuu" sen varaan). Melaparkkiin on mukava asettaa mela, kun ottaa eväitä, juomista, katselee kiikarilla maisemia tai vain nostaa jalat kannen alta melan päälle auringonottoa varten. Pidin ideaa niin hyvänä, että hain ja sain sille patentin (Nro 111453). Retki lehti on suositellut useasti, että tämä melaparkki yleistyisi. Neuvottelen lisenssioikeuksista, mutta nostan kanteen kopioinnista.

Melaparkki on Avalon Aniarassa, Sanissa ja Avecissa. Muihin malleihimme se tulee siinä vaiheessa, kun kansimuotti pitää tehdä uusiksi.

Iso istuinaukko

Avalon kajakeissa on iso istuinaukko - turvallisuus syistä! Mallia pidetään ns. keyhole -mallisena istuinaukkona. Istuinaukkosta mahtuu hyvin kajakkiin sisälle ja siitä pääsee - tarvittaessa - helposti pois. Ei tarvitse könytä takakannen kautta ja samalla arvuutella, että kaatuuko kajakki. Tämä sisään meno tai ulostulo takakannelle istuen, on melonnan vaarallisin vaihe. Tiedän monia nuoria notkeita melojia, jotka ovat eri mieltä kanssani. Mutta kunhan nyt ikää tulee riittävästi ja vaimon ruoat kasvattavat vatsaa, arvostaa muita arvoja kuin "tiukkaa istuinaukkoa". Kokemattomalle melojalle (tuskin osaavat eskimokäännöstä) tämä on turvallisuuslisä. Jos kajakki kaatuu, putoaa kajakista pois eikä kiinni jäämistä tarvitse pelätä. Sisällä kyllä pysyy, kun jännittää jalat kannen alle kanteen "lukkoon". Kovassa kelissä melottaessa suosittelen, että jalkatukia siirretään ainakin yhden pykälän lähemmäksi meloja.'

Etuna on myös se, että Avalonin istuinauko mahdollistaa melonnan ns. kilpamelonta tyylillä. Tässä jalat pidetään yhdessä ja koukussa, jolloin voimaa saadaan maksimaalisesti jaloista (jaloilla työnnetään kajakkia eteenpäin).